Analyses
woensdag 23 mei 2007
Misschien wat mosterd na de maaltijd, maar Mari van Ballegooijen heeft een aantal analyses gemaakt. Gaat dat zien!
 
Uitslagen en eindstand welpen
zondag 20 mei 2007
Wegens wat technische probleempjes lukte het niet eerder om de uitslagen en eindstand van de welpen te publiceren, maar ze zijn nu dan toch online.
 
De slotdag
zondag 20 mei 2007
Dit toernooi beleefde een ongemeen spannende slotdag.

In de juniorenklasse wist Laura Andriessen haar koppositie op de valreep te consolideren en met 9 punten het kampioenschap in de wacht te slepen. Met 8 punten volgden ex aequo op de tweede plaats titelverdedigster Ingrid de Kok en Judith van Beek. Vanwege een groter aantal winstpartijen was het zilver voor Ingrid de Kok en het brons voor Judith van Beek. De concurrentie volgde op eerbiedige afstand.

...
 
Interviews4
zondag 20 mei 2007
Er zijn natuurlijk ook nog wat welpen geinterviewd: Anne-Lynn Knol en Leonie en Sharon .
 
Sluiting
zondag 20 mei 2007
karenvanlith.jpg

Aan het eind van een toernooi hoort natuurlijk altijd een sluiting. Nou is niemand daar een fan van, en daarom hebben we het zo kort mogelijk gehouden. Toch moeten wij een compliment geven aan alle deelnemers, want zo ver wij konden zien was iedereeen gebleven om te applaudisseren voor de winnaars, de organisatie en natuurlijk voor zichzelf. Echte sportvrouwen!

De prijzen werden uitgereikt door elfvoudig Nederlands Kampioene (en dan tellen we haar jeugdtitels nog niet eens mee en gaan we ook nog eens voorbij aan haar internationale prestaties) Karen van Lith. Zij is natuurlijk een inspiratie voor de nieuwe jeugdtalenten.

Alle prijswinnaars kregen een beker, de kampioen kregen er zelfs nog een extra grote wisselbeker bij: de "Ton van den Elzen wisseltrofee". Verder was er van alle deelnemers een karikatuurtekening gemaakt, die erg in de smaak viel (vooral bij andere mensen).

Voor meer foto's zie: foto's sluiting

 
Laatste kampioene bekend
zaterdag 19 mei 2007

In een zinderend slot is Laura Andriessen kampioen geworden bij de junioren. Haar concurrente Judith van Beek stevende af op een rustige remise tegen Anne-Wil Koopman. Laura was ondertussen Mariska Bos rustig aan het opknopen. Op het moment supreme durfde ze een variant die misschien remise was voor haar tegenstander niet aan, en deed een andere zet. Op deze zet zat er echter een niet al te moeilijke combinatie in die Mariska dan ook nam. Helaas voor Ingrid de Kok (want die was door de remise van Judith de naast concurrente van Laura gewonnen) maakte Mariska dit weer niet goed af, zodat Laura er met een remise een het kampioenschap vanaf kwam.

De organisatie prijst zich gelukkig met de grote moeite die de deelnemers doen om barrages te voorkomen!

 
Gerlinda Schaafsma weer kampioen
zaterdag 19 mei 2007
Vorig jaar werd ze al kampioen bij de welpen en nu weer. Met 16 punten uit 8 wedstrijden werd Gerlinda Schaafsma onbedreigd eerste. Tweede werd Lisa Aleven met 14 en derde Michelle de Jong met 12 punten. Een gedetailleerde uitslag volgt later.
 
Lotte Aleven opnieuw pupillenkampioen
zaterdag 19 mei 2007
Ondanks haar nederlaag in de laatste ronde tegen Karlijn Overes (die daardoor tweede werd) is Lotte Aleven, net als vorig jaar, Nederlands Kampioen bij de pupillenmeisjes geworden. Eigenlijk was ze dit dus al voordat de laatste ronde begon, maar zo scherp hadden wij nog niet gekeken. Lotte zelf natuurlijk wel.
 
Eerste kampioen bekend
zaterdag 19 mei 2007

Heike Verheul heeft door haar remise in de laatste ronde tegen Ester van Muijen het kampioenschap bij de aspiranten binnen gehaald. De nummer 2, Mei-Jhi Wu won haar laatste partij nog wel maar kon de achterstand niet meer inlopen. Zie stand .

 
Interviews 3
zaterdag 19 mei 2007
Het is natuurlijk altijd leuk om een vrije ronde te hebben, maar niet op dit NK. De kans is namelijk groot dat je door Arfidah tot een diepteinterview wordt gedwongen, zo ook Larissa Heshusius .
 
Laura Andriessen verslaat Ingrid de Kok
vrijdag 18 mei 2007
Naar haar eerdere remise vandaag moest Laura Andriessen eigenlijk winnen van Ingrid de Kok om nog kampioen te kunnen worden, en dat deed ze ook. Lange tijd stond ze minder, maar uiteindelijk moest Ingrid remise maken, wat ze verzuimde.
 
Verslag 2e dag NK Meisjes
zaterdag 19 mei 2007
Dit toernooi, dat gehouden wordt in Sociaal-Cultureel Centrum De Helftheuvel, beleefde de tweede wedstrijddag.

In de juniorenklasse nam Laura Andriessen de leiding met 8 punten uit 5 partijen door in een rechtstreeks duel koploopster Ingrid de Kok te verslaan die thans op de tweede plaats staat met 1 punt minder. Met 6 punten uit 4 partijen is Judith van Beek ook nog volop in de race. De overige deelneemsters moeten met een bescheiden klassering genoegen nemen. In deze klasse moeten nog twee ronden worden gespeeld.

 
Boerengolf
vrijdag 18 mei 2007
U had nog een verslag over het boerengolf van ons tegoed. Bij deze .
 
Interviews 2
vrijdag 18 mei 2007
Onze vliegende verslaggever heeft de smaak te pakken en interviewt drie meisjes tegelijk. Lees het verwarrende resultaat .
 
Interviews
vrijdag 18 mei 2007
Onze onvolprezen razende reporter Arfidah Beset (we zijn nog steeds blij dat ze zich niet geplaatst heeft) heeft nu al drie interviews gedaan met verschillende deelnemers, en wel met Ester van Muijen , Laura Timmerman en Anne-Wil Koopman .
 
Partijen Aspiranten 3e ronde online
vrijdag 18 mei 2007

Iets later dan verwacht, nu toch de partijen van de derde ronde, met daarin de overwinning van Heike Verheul tegen Mei-Jhi Wu. Dit duurde wat langer omdat de webmaster gisteren aanwezig moest zijn bij de eerste nevenactiviteit: het boerengolf! Hierover later meer.

Mari van Ballegooijen heeft een kleine analyse gemaakt van de parti, deze is via de menuoptie analyses te vinden.

 
Verslag eerste dag NK Meisjes
donderdag 17 mei 2007

Dit toernooi, dat gehouden wordt in Sociaal-Cultureel Cenrum De Helftheuvel, beleefde de eerste wedstrijddag. Namens de organiserende vereniging Heijmans Excelsior leidde voorzitter Weterings namens de gemeente ’s-Hertogenbosch in. Laatstgenoemde verrichtte vervolgens de officiële opening door aan een van de borden van de junioren de eerste zet te doen.

... 

 
Heike Verheul wint van Mei-Jhi Wu
donderdag 17 mei 2007
In een mooie omsingeling heeft Heike Verheul haar clubgenote, en mede favoriete, Mei-Jhi Wu verslagen. In de tussenstand staat Mei-Jhi nu zelfs buiten de ereplaatsen, er volgen echter nog genoeg ronden om dit te verbeteren. De notatie zal later vanavond beschikbaar worden.
 
Eerste ronden voorbij
donderdag 17 mei 2007
In alle klassen is al een ronde gespeeld. De uitslagen zijn via het menu te raadplegen. Ook zijn er enkele foto's van de speelzaal en de opening te bezichtigen. Verder is er een begin gemaakt met het publiceren van de notaties, deze vind je via de menuoptie 'partijen'.
 
De opening
donderdag 17 mei 2007

Het toernooi is begonnen. Na de openingswoorden door achtereenvolgens Mari van Ballegoooijen (voorzitter Heijmans Excelsior Damclub), Jozef Linssen (Jeugdcoordinator KNDB) en Dhr. R. Weterings (Wethouder Sport en Recreatie 's-Hertogenbosch) werd door de laatsgenoemde de openingszet gedaan op het bord van Laura Andriessen en Christel Hoeve. 

De eerste ronde van de pupillen is ondertussen alweer achter de rug. Kijk bij de uitslagen voor, u raadt het al, de uitslagen!

 
Het begint bijna
woensdag 16 mei 2007
Zodadelijk begint het Ton van den Elzen NK Dammen Meisjes 2007. Op deze site zullen na elke ronde de uitslagen van de pupillen, aspiranten en junioren te zien zijn . De welpen beginnen pas zaterdag, en die spelen zo snel dat we ultieme up-to-date-heid niet kunnen garanderen. Noteren is niet verplicht, maar de partijen waarvan we wel een notatie hebben zullen we ook op deze site zetten. We hopen dat jullie vaak zullen kijken!
 
Nieuwe foto's en programmaboekje
vrijdag 27 april 2007

Er zijn al weer aardig wat foto's bijgekomen, maar we hebben nog niet van alle deelnemers een foto. Blijf dus insturen mensen!

Verder moeten we mededelen dat niet Cathy de Jong uit Hoogblokland, maar Cathy de Jongh uit Culemborg meedoet bij de welpen. Daarnaast kwamen afgelopen week de afzeggingen van Soraya en Sarah Lamochi bij ons binnen. 

Als laatste is de afgelopen week het programmaboekje verstuurd naar de deelnemers en verenigingen. Voor degenen van u die niet tot deze doelgroep behoort, is het programmaboekje hier te downloaden.

 
Deelnemers bekend
vrijdag 13 april 2007

Alle halve finales en andere voorrondes zijn voorbij en de deelnemers zijn bekend. Vooral bij de welpen en pupillen zijn er veel nieuwe deelnemers, en dus hebben we nog niet van iedereen een foto.

Bij de Junioren zijn er al twee ronden vooruitgespeeld, u kunt elders op de site de uitslagen bekijken.

 
Site online
woensdag 14 maart 2007
site_thumb.pngDe site van het NK Meisjes is online. De komende tijd zullen we allerlei informatie toevoegen zoals de deelnemers, locatie en wat niet al. Kom dus nog eens terug op deze site.

De opzet van de site is vrijwel identiek aan die van vorig jaar. Dit maakt het bekijken van de site vertrouwd en dus extra makkelijk!