Verslag boerengolf

Het boerengolf is ontstaan door een gefrustreerde buitenlandse golfprofessional, die zonder diploma in Nederland niet de golfbaan opkwam. Samen met zijn broer, die een Drentse kaasboerderij had, heeft hij toen het boerengolf bedacht. Als stick gebruik je een stok met een klomp eraan, de bal is een kleine voetbal, en als hole dient een emmertje in een grasveld. Nadat de VPRO hier op tv aandacht aan besteedde heeft het boerengolf een vrij vlucht genomen en op het moment zijn er in Nederland al 95 boerengolfbanen.


Dit is het verhaal dat werd opgestoken door de manager van de golfbaan. Dat interesseerde de meisjes natuurlijk niets, zij hadden meer zorg voor hun witte schoenen die door de blubber
wel eens vies zouden kunnen worden.

uitleg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de uitleg stonden nog wat mensen de verkeerde kant op te kijken.

Toen toch eenmaal de eerste ballen waren geslagen, had niemand het hier meer over en werd er alleen maar fanatiek tegen de bal gehengst. Op het eerste veldje (dat goed begraasd werd door enkele pony's, die overigens extra punten waard waren) rolde de bal nog goed en werden de holes snel afgerond, maar op het tweede was het gras twee kontjes hoog, en was er maar een enkele die de bal meer dan 10 meter ver kreeg. Na een luttele zes holes was het dan ook weer tijd om naar huis te gaan.  
 

swing.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maaike Kamer oefent haar swing. 


De scores werden natuurlijk ook bijgehouden en hoewel we het gevoel hadden dat er hier en daar niet helemaal eerlijk geturft werd, moeten we toch als winnaar uitroepen team 'CLERAV', bestaande uit: Vivian Moorman, Arfidah Beset, Rosa Vermeulen, Ester van Muijen, Laura Timmerman en Carlein Knol met 32 slagen.

De overige aantallen waren team 'hoi' met 40 slagen, team 'melige kaas' met 42 slagen en als vierde team 'damsterretjes' met 54 slagen. Wij hopen dat eventuele valsspelers zich nu schuldig voelen...   

arjen.jpg


De webmaster beperkte zich tot enkele leuk bedoelde opmerkingen zoals:

"De greens zijn hier wel in erg slechte staat" en natuurlijk "Fore!" als er weer eens bal de vekeerde kant op vloog.