Verslag 2e dag NK Meisjes
Dit toernooi, dat gehouden wordt in Sociaal-Cultureel Centrum De Helftheuvel, beleefde de tweede wedstrijddag.

In de juniorenklasse nam Laura Andriessen de leiding met 8 punten uit 5 partijen door in een rechtstreeks duel koploopster Ingrid de Kok te verslaan die thans op de tweede plaats staat met 1 punt minder. Met 6 punten uit 4 partijen is Judith van Beek ook nog volop in de race. De overige deelneemsters moeten met een bescheiden klassering genoegen nemen. In deze klasse moeten nog twee ronden worden gespeeld.

In de aspirantenklasse bleef Heike Verheul aan de leiding met 11 punten uit 6 partijen. Met 9 punten delen Brenda van Voorthuizen en Mei-Jhi Wu de tweede plaats. Hier moeten nog drie ronden worden gespeeld. Aangezien Heike Verheul al tegen de beide nummers twee is uitgekomen heeft zij fraaie uitzichten op de titel.

In de pupillenklasse nam titelverdedigster Lotte Aleven resoluut de leiding met liefst 17 punten uit 9 partijen. Naaste concurrenten zijn Karlijn Overes en Carlein Knol met elk 15 punten. In deze klasse moeten nog vier ronden worden gespeeld. Morgen komen ook de welpen in actie in een eendaags toernooi. Het wordt dus een drukte van belang.

De tweede dag stond in het teken van interviews, die afgenomen werden door Arfidah Beset, de dochter van mede-organisator Arnold Beset, die zich dit jaar niet voor de aspirantenfinale had geplaatst. Dit hindert haar niet nog steeds het hoogste woord te hebben en de vragen zo te formuleren dat de geïnterviewden wel kritiek moeten uitoefenen op de organisatie. Zie elders op deze website. Dit begint ons organisatoren nogal op de zenuwen te werken. Het is een duidelijk geval van “je eigen vlooien pikken je het hardst!” Wij bezinnen ons op maatregelen.

Verder hebben de dames zich vanavond een uurtje vermaakt met kegelen in het Sportcentrum Ouwerkerk te Vught, en na de fritesmaaltijd werd om 8 uur, na een lange en intensieve damdag, de aftocht geblazen richting de gastgezinnen. De vermoeidheid begint bij sommigen een rol te spelen en de kanshebsters willen morgenvroeg begrijpelijkerwijs weer uitgerust aan de borden verschijnen.