De meeste deelnemers hebben zich geplaatst via halve finales, kijk op DamZ voor verslagen van enkele van deze voorrondes.

Welpen : de welpen spelen als enigen een toernooi volgens het Zwitsers systeem, en wel op 1 dag. Omdat welpenmeisjes elk jaar heel veel beter worden is het onmogelijk te voorspellen wie er gaat winnen. Gerlinda Schaafsma is de grootste kandidaat, zij werd vorig jaar al kampioen en verdedigt dus haar titel. Daarnaast is Lisa de enige deelneemster die vorig jaar ook al meedeed.

Pupillen : de pupillen speelden hun halve finales in Wageningen. Hier plaatsten 12 speelsters zich voor de finale. Hierbij komen nog de kampioen van vorig jaar, Lotte Aleven en Nina Meulenkamp, die een keuzeplaats kreeg. Zal Lotte, die als welp al pupillenkampioen werd, haar titel handhaven?

Aspiranten : bij de aspiranten 8 deelneemsters. Hier zijn de Groningse meisjes Mei-Jhi Wu en Heike Verheul de grote favorieten, maar de rest is natuurlijk absoluut niet kansloos.

Junioren : de junioren spelen met 7 vrouw, meer opgaven waren er niet. Er zijn al twee rondes gespeeld en hierin heeft Laura Andriessen de leiding gepakt. Ingrid de Kok en Christel Hoeve volgen op 1 puntje achterstand.