Verslag eerste dag NK Meisjes

Dit toernooi, dat gehouden wordt in Sociaal-Cultureel Cenrum De Helftheuvel, beleefde de eerste wedstrijddag. Namens de organiserende vereniging Heijmans Excelsior leidde voorzitter Mari van Ballegooijen de sprekers Jozef Linssen namens de KNDB en wethouder Rodney Weterings namens de gemeente ’s-Hertogenbosch in. Laatstgenoemde verrichtte vervolgens de officiële opening door aan een van de borden van de junioren de eerste zet te doen.

Na de eerste van de in totaal drie wedstrijddagen gaan in de juniorenklasse Laura Andriessen en Ingrid de Kok, de kampioene van vorig jaar, samen aan de leiding met elk 5 punten uit 3 partijen.

Bij de aspiranten leidt Heike Verheul met 6 uit 3, gevolgd door Rebecca van Beek en Brenda van Voorthuizen met beiden 5 uit 3. Heike Verheul boekte in de 3e ronde een fraaie zege op de kampioene van vorig jaar Mei-Jhi Wu die thans op 4 punten staat. Zelf omsingelaars zoals Schwarzman en Thijssen zouden er trots op zijn.

In de pupillenklasse voeren Karlijn Overes en Carlein Knol de ranglijst aan met elk 8 punten uit 4 partijen. De kampioene van vorig jaar Lotte Aleven volgt op de voet met 7 punten.

’s Avonds hebben de dames zich tegoed gedaan in het Pannenkoekenhuys in Berlicum en zich vervolgens bezondigd aan boerengolf, waarbij het er met name om ging om niet in koeienvlaaien te trappen. In het engels zeggen ze: “They could not hit a cows ass with a shovel”. Er zal wel een vreemd luchtje hangen in de speelzaal morgen.